Organisatie

Aanmelden

Wat ?

ICS is sinds jaren de meest representatieve beroepsfederatie voor installateurs centrale verwarming en sanitair in heel België. ICS verenigt nu ongeveer 1500 ondernemingen: zelfstandigen, KMO’s en grote ondernemingen, actief op alle gebieden van de verwarmings- en sanitaire techniek.
De werking berust op een sterke nationale structuur, 14 lokale afdelingen, Sectorcomités, Werkgroepen en een geïntegreerde samenwerking met de koepelorganisatie Confederatie Bouw (nationaal, regionaal en lokaal).

 

ICS wordt erkend als nationale beroepsfederatie door de Minister van Economie, KMO, Middenstand en Energie.
Hierdoor heeft ICS ook een mandaat binnen de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO, meer bepaald in Commissie 5 - "Bouw"’.

 undefined

Woordvoerder van de verwarmings- en sanitaire installatiesector

ICS verdedigt de sectorbelangen bij de overheid, de economische beleidsmakers en de bouwpartners. Door aanwezig te zijn op lokaal, gewestelijk, nationaal en Europees niveau vertegenwoordigt ICS de verwarmings- en sanitaire installatiesector bij talrijke organisaties en instanties zoals technische commissies, politieke instanties, administraties en voorschrijvers. ICS verdedigt de verwarmings- en sanitaire installatiebedrijven in talrijke overleg- en adviesinstanties die direct of indirect de belangen van de verwarmings- en sanitaire installatiebedrijven beïnvloeden.
Door de samenwerking met de koepelorganisatie Confederatie Bouw, die inclusief ICS 15.000 ondernemers telt, worden de standpunten van ICS nog versterkt. Zo verdedigen de gewestconfederaties, de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB), Confederatie Bouw Brussel-Hoofdstad (CBB-H) en Confédération Construction Wallonne (CCW) mee de belangen van de aangesloten leden bij de gewestelijke overheden en adviseren hen optimaal op hun bevoegdheidsgebieden (energie, milieu, opleidingen en aanwerving, afval, gewestelijke vergunningen, enz.).

Uitgebreid aanbod

Dankzij het duo-lidmaatschap van ICS en Confederatie Bouw kunnen de leden gebruik maken van een heel uitgebreid aanbod: persoonlijk advies, actuele informatie en sensibilisering, organisatie van sectorcomités & werkgroepen, promotie, opleidingen, netwerking, ledenvoordelen en ondersteuning bij zakelijke formaliteiten zoals erkenningen en certificaties.